При нужда от съдействие:

+359 878 899 755 | +359 877 551 210

САМОЗАЛЕПВАЩИТЕ 3D ОБЛИЦОВКИ - СТЕННИ ДЕКОРАЦИИ

Обновено на: 24.04.24

3д Стенни панели: новото лице на самозалепващите декорации

3д стенните панели се превръщат в емблематичен избор за съвременния интериор, представяйки се като новото лице на самозалепващите декорации. Създадени да добавят измерение и интересни мотиви към всяка стена, 3D панелите са идеалният начин за освежаване на Вашия дом без нуждата от ремонти, които правят истински поразии и отнемат време. 

СТЕННИ ДЕКОРАЦИИ: НОВОТО ЛИЦЕ НА САМОЗАЛЕПВАЩИТЕ 3D ОБЛИЦОВКИ

Имате нужда от практично решение за Вашата кухня или баня, или за друга стая? Разгледайте нашата оферта от PVC самозалепващи 3D облицовки за стена. Голям избор от десени, от имитация на дърво, дори през най-отдалечените кътчета на света до най-ценните естествени камъни, ще даде възможност за оптимален подбор на самозалепващи 3D облицовки за Вашето помещение. Самозалепващите 3D облицовки се отличават с висока устойчивост на външни повреди, подходящи са за аранжиране в ресторанти или обществени места, а благодарение на добрата акустична изолация минимизират излъчването на шум навън, както и изолират шума, който се влива в помещението. Разгледайте богатата гама от  самозалепващи 3D облицовки на нашия сайт, където ще можете да откриете декорация, с която да разнообразите интериора.

Самозалепващите 3D облицовки са безспорен хит през последните сезони в бани, холове, детски стаи и бизнес интериори. Навсякъде, където се изисква нестандартно аранжиране, самозалепващите 3D облицовки ще изпълнят своята функция. Елементите с ясна текстура, които създават интересни пространствени аранжировки, лесно нарушават обичайните модели на аранжиране. Шестоъгълник, тухла, квадрат, диамант или нежна вълна са само част от дизайните, предлагани от производителите. Самозалепващите 3D облицовки могат да бъдат боядисани, като периодично да ги нагаждате спрямо аранжировката в съответствие с актуалните тенденции в интериорния дизайн.

Самозалепващите 3D облицовки, изработени от PVC, изпълняват не само декоративна функция. Те са избрани и по отношение на практичност. Те могат да предпазят стената от механични повреди (надраскване, протриване, счупване на мазилката), вода или замърсяване (особено тези, създадени при готвене). В допълнение, те също маскират неравности, кухини и могат да подобрят пропорциите на помещението. Благодарение на свойствата на този материал, самозалепващите 3D облицовки осигуряват и добра звукоизолация и спомагат за изолацията на интериора.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДИН PVC ПАНЕЛ ЗА СТЕНА

PVC панелите за стена са изработени от поливинилхлорид, за който ще научите повече по-надолу в статията. 

Една от характеристиките на PVC панелите е тяхната водоустойчивост, което ги прави идеални за използване в мокри помещения като бани и кухни. Освен това, те са устойчиви на мухъл, вредители и корозия, което гарантира дълготрайност и малко поддръжка. PVC панелите са леки, което улеснява тяхното монтиране и транспортиране, и могат да бъдат инсталирани директно върху стените на помещението, като разбира се, следвате инструкциите за тази цел.

Друг важен аспект е екологичността и безопасността на PVC панелите, които са произведени съгласно строги стандарти, за да се минимизира въздействието им върху околната среда и да се осигури безопасността на обитателите на дома.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА PVC И КАКВИ СА НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА?

PVC е поливинилхлорид (poly vinyl chloride). Представлява пластмаса (синтетичен полимер) с широко приложение, вкл. в строителството и довършителните работи. Основните му характеристики са:

  1. изключителна издръжливост, произтичаща от устойчивостта на процеса на окисление и подреждането на молекулите, влизащи в неговия състав;
  2. добри изолационни свойства (топло- и звукоизолационни);
  3. устойчивост на високи температури и огън;
  4. гъвкавост, лекота на обработка;
  5. водоустойчивост;
  6. възможността за придаване на всякаква форма, цвят и десен, което дава възможност за изработване на задоволителни имитации на естествени материали.

 

Благодарение на своите характеристики, PVC се е превърнал в материал, използван за създаване на самозалепващи 3D облицовки, които могат да се поставят дори в такива взискателни помещения като кухня и баня.

Декоративни самозалепващи 3D облицовки - аранжировки за кухнята и банята.
Въпреки че пластмасата не винаги се асоциира добре, съвременните покрития за стени изглеждат оригинални, стилни и елегантни. Можете да избирате сред разнообразни модели, цветове, текстури и форми на PVC самозалепващи 3D облицовки:

Релефни тапети тухли

Релефните тапети с мотив на тухли създават илюзията за истинска тухлена стена. Те се отличават със своите 3д изработени тухли, като дори на пипане се усещат като такива. Те придават на стените автентичен индустриален вид, без да има необходимост от поставяне на истински тухли или на мазилка, която да бъде оформена като такива. Както при другите 3д тапети, и тези с тухли имат предимствата на лесния монтаж и практичността. Те са леки и не изискват специални умения за монтиране и освен това предлагат допълнителна звуко и топлоизолация на стаята, в която са поставени. 

 

САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ, ИМИТИРАЩИ ТУХЛА

Тухлите са една от най-силните тенденции, които продължават вече много години. Този тренд всъщност е универсален, тъй като в зависимост от цвета ще подхожда както на стаи в рустикален, провансалски, английски или лофт стил. В кухнята може да се постави класически над плота или върху основната, открита стена. Добре ще изглеждат около облицовките с десен тухла отворените рафтове или галерия от снимки и картини. В банята PVC водоустойчивите самозалепващи 3D облицовки могат да се поставят около душ зоната или до стената с мивката. Тухлата ще придаде характерен вид, като по този начин ще разчупи монотонността.

САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ КАТО КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ

PVC самозалепващите 3D облицовки също могат да бъдат по-евтина и лесна за монтаж алтернатива на керамичните плочки. Вместо скъп и труден ремонт, можете да поставите имитация на пластмасови плочки. Офертата включва модели и цветове, които подхождат както на кухнята, така и на банята, например цветни мозайки, арабески или по-класическите - бели, продълговати плочки с гланц.

САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ, ИМИТИРАЩИ ДЪРВО

Варосани или изтъркани дъски за кухнята и банята в рустикален и провансалски стил или може би модерни вертикални самозалепващи 3D облицовки, имитиращи единични дъски от масивно дърво? PVC самозалепващи 3D облицовки, приличащи на дърво, пасват както на минималистични аранжировки, така и на ретро, ​​скандинавски и еклектичен стил. В тази форма поливинилхлоридът изглежда по-благороден. Не изисква също така поддръжка (напр. защита от влага), която е необходима при естествените материали.

PVC САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ КАТО КАМЪК

PVC е материал, който успешно замества декоративните качества на мрамора или друг вид естествен камък. Той е по-евтин и лесен за монтиране и поддръжка. Не се обработва и почиства толкова трудно, колкото естествените му отговорници. Стои добре както на стената в кухнята, така и около душа, до ваната или мивката в банята.

САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ, НАПОДОБЯВАЩИ БЕТОН

Откакто индустриалният стил е на мода, материалът бетон се завръща и става все по-популярен. Не е необходимо обаче да използвате тази архитектурна функция или да инсталирате тежки плочи. С помощта на PVC самозалепващите 3D облицовки можете лесно да покриете таванска душ кабина или стена над печката и плота, без да се притеснявате, че ще я повредите от водата или в следствие на висока температура.

3д панели за стена: грижа и почистване

Всяко хубаво нещо изисква грижа. Това се отнася и за 3д панелите за стена. Всички 3д панели са изработени от материал, който може да се почиства. Така, по лесен начин, само с мека кърпа и нежен почистващ препарат може да почистите панела и да запазите неговата красота. Добре е да не търкате, а с леки движения да отстраните замърсяванията

КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА САМОЗАЛЕПВАЩИТЕ 3D ОБЛИЦОВКИ?

Начинът на поддръжка на самозалепващите 3D облицовки до голяма степен зависи от вида им. Не е трудно да се досетите, че ще бъде по-лесно да поддържате чисти пластмасови или стъклени самозалепващи 3D облицовки, отколкото тапицирани самозалепващи 3D облицовки. Независимо от материала, от който са направени облицовките, всяка една от тях може да се измива и почиства.

КАК ДА ПОЧИСТВАТЕ САМОЗАЛЕПВАЩИ 3D ОБЛИЦОВКИ?

Най-добре е да вземете продукт, предназначен за грижата за конкретните самозалепващи 3D облицовки. На пазара има много почистващи препарати за дърво, пластмаса и стъкло. Когато става въпрос за тяхното използване, трябва да следвате инструкциите на производителя, които можете да намерите на опаковката на продукта. Само по този начин ще почистите облицовките, без да ги повредите.

Самозалепващите 3D облицовки несъмнено са изключително решение, когато става дума за интересна декорация на стената. Те са в състояние да предложат наистина интересни и уникални стенни декорации, които ще привлекат вниманието на всеки. Изборът на самозалепващи 3D облицовки наподобява избора на цвят на боя. Има много опции, с които можете да разполагате.

И освен това, налице е също така възможност за тяхното модифициране по Ваше лично усмотрение. Върху повечето самозалепващи 3D облицовки можете да нанасяте боя по произволен начин, било то за стена, декоративна или дори структурна - няма ограничения по отношение на този аспект.

Назад към всички статии