При нужда от съдействие:

+359 878 899 755 | +359 877 551 210

Какви са новите тенденции в интериорния дизайн и вътрешните ремонти за 2024?

През 2024 година, новите тенденции за вътрешни ремонти и интериорен дизайн имат леко различен фокус. Основно, той е насочен към материалите, които не замърсяват околната среда, както и към така наречения минималистичен стил в интериора. Популярни ще останат неутрални и натурални цветове, както и стенни облицовки наподобяващи облика и текстурата на дърво и камък. В следващите редове, екипът на Artoaza ще Ви запознае с новите тенденции в правенето на ремонт във всекидневната и банята.

Декориране на всекидневната според тазгодишните тенденции

 

През 2024 година, уюта, заедно с добрата функционалност играят ключова роля във вътрешните ремонти на всекидневната. Модерните 3д тапети за стена, както и лампериите могат да предоставят бърз и лесен начин за ремонт на апартамент, стига да откриете Вашият стил и предпочитания сред наличните дизайни и варианти. Нека се запознаем с детайлите около интегрирането на тези елементи, за да успеете да създадете модерен и стилен интериор във Вашата всекидневна.

3Д тапети за стена

3д тапетите за стена създават впечатляващи визуални ефекти, които придават красота и визуален интерес към всяка стена, на която са поставени. Тези тапети могат да имитират различни материали като камък, дърво или текстил, като в същото време имат релефна повърхност, която допринася за дълбочината и простора на стаята. Лесни за монтаж и поддръжка, 3Д тапетите са перфектен начин да освежите Вашата всекидневна, като същевременно сте в крак с тенденциите и новостите в интериорните решения.

Ламперия за стена

Ламперията за стена е друга ключова тенденция за 2024 година, която може да добави най-вече уют във всяка стая, в която изберете да я поставите. Тя може да бъде изработена от дърво, PVC или други устойчиви материали и се предлага в разнообразие от дизайни и цветове. Ламперията е отличен начин да придадете на всекидневната си елегантен и завършен вид, като същевременно подобрите изолацията и акустиката на помещението. Лампериите, предлагани от Artoaza са направени от лек и устойчив на удари и замърсявания материал, който се почиства лесно, като същевременно можете да ги инсталирате сами като следвате инструкциите.

Ремонт на баня: какво да добавим според тенденциите?

При ремонт на баня, 2024 година Ви дава възможност да се докоснете до редица интересни тенденции. Основните включват използването на декоративни PVC панели и плочки с различни мотиви и шарки. Тези материали са не само стилни, но и практични, защото предлагат дълготрайност и лесна поддръжка. В следващите две точки ще разгледаме как да използвате тези тенденции, за да създадете модерна и удобна баня.

 

Декоративни PVC панели

Декоративните PVC панели са отличен избор за модернизация на банята. Те са устойчиви на влага, лесни за монтаж и се предлагат в разнообразие от дизайни, които могат да имитират камък, дърво или плочки. Най-подходящи за банята се оказват тези, чиито дизайн е мраморен с различни видове нишки. Декоративните PVC панели са практично решение за банята, като осигуряват стилен вид без нужда от сложни ремонти. 

Плочки с различни мотиви и шарки

 

Плочките с различни мотиви са чудесен вариант, за обновяване на банята. Те са в топ тенденциите за 2024 година и определено добавят характер на пространството. Можете да изберете плочки с цветни мотиви, цветя или пък фигури, както и такива с мраморен дизайн, които да придадат на банята желания от Вас ефект. Разбира се, при използването на различни плочки е важно да внимавате колко точно различни са те, за да не превърнете банята си от минималистично красива, в прекалено претъпкана с цветове и различни фигури. 

 

Как да поставяме тапетите сами у дома?

Поставянето на тапети сами у дома може да бъде лесно и удовлетворяващо, ако следвате няколко основни стъпки. Първо, подгответе стената, като я почистите и изравните. Измерете и изрежете тапетите според размерите на стената, като оставите малко допълнително за корекции. Нанесете лепилото равномерно и внимателно залепете тапета, като изглаждате въздушните мехури с ръка или пък шпатула. Ако използвате самозалепващи се тапети, процесът е още по-лесен - просто отлепете защитната хартия и ги залепете на стената. Спазването на тези стъпки ще Ви помогне да постигнете професионален резултат без излишни усилия.

Назад към всички статии