При нужда от съдействие:

+359 878 899 755 | +359 877 551 210

Как да се подготвим за ремонт у дома? 3 съвета за всяко домакинство

Започването на вътрешен ремонт у дома изисква подготовка и търпение. В зависимост дали правите основен ремонт или само пребоядисване или поставяне на нови декорации за стена, трябва да имате план, по който да действате. Направете подробен разчет на бюджета и включете както очаквани, така и неочаквани разходи, които могат да изникнат. Добре е да сте наясно какво точно Ви е нужно и как точно ще се справите със задачата. При нужда от освежаване, което не включва основни вътрешни ремонти на всяка стая, екипа на Artoaza предлага използването на стенни облицовки, които освен, че можете да използвате сами и да обновите дома си, ще Ви спестят и завидно количество пари.

3 полезни съвета от Artoaza

Подготвили сме Ви три полезни съвета, които ще Ви помогнат да направите ремонт на апартамент, лесно и ефективно. Те изцяло следват естетическата страна на нещата, но ще бъдете изненадани да откриете, че могат да погнат и функционално. В следващите редове ще се запознаете с три съвета, които ще Ви помогнат да следите тенденциите за интериорен дизайн, да подбирате подходящи цветове, както и да се възползвате от разнообразието, което тапетите за стена предлагат. 

Следете тенденциите за декорация и интериорен дизайн

Следенето на тенденциите в интериорния дизайн не винаги е лесна задача. Също така, не винаги е възможно да обръщате внимание на всички новости и да се осведомявате за тях при първа възможност. Важно е да знаете основите, например, че през тази година устойчивите материали и минималистичните интериорни решения са на особена почит. При ремонти, интегрирането на дървени или каменни елементи у дома е на преден план. Тук може да изберете и такива елементи, които не се направени от истинско дърво и камък, но имат такъв дизайн. 

Подберете подходящи цветове за всяко помещение

Изборът на цветове, и то такива, които да бъдат подходящи за помещението, помага за създаването на цялостна хармония. Минималистичните тенденции правят неутралните и светли тонове като бежово, синьо и бяло, идеални за основни цветове на стаите. За акценти могат да бъдат използвани панели или ламперии, които да бъдат поставени на една стена, за да добавят лека динамика в помещението.

Разгледайте различните видове тапети, с които може да декорирате у дома

Тапетите са завръщащите се интериорни решения при ремонти. Трябва да признаем, че те са функционални и естетически красиви и могат да донесат много позитиви на интериорния дизайн в дома Ви. Съществуват 3д тапети, класически тапети и релефни тапети, част от които можете да изберете да поставите в стаите в дома си. Тази част от ремонта, може да бъде лесна и дори още по-финансово достъпна за Вас, ако изберете да поставите самозалепващи тапети. Тях може да поставите сами, в случай че имате малко време, а искате бързи интериорни решения. 

Как да направим ремонт у дома през лятото?

Времето през лятото е идеално за ремонт, заради топлината и дългите дни. Както вече споменахме, добре е да си съставите план и график, за да направите процеса подреден. През лятото, може да изберете да пребоядисате или пък да наблегнете на външното обновяване на Вашето жилище. Това може да бъде обновяване на фасадата, изграждане на изолация, затваряне на тераса посредством прозорци и много други. За да успеете да направите поне част от ремонта сами Ви трябват инструменти и умения, чрез които да постигате резултатно целите си. 

Вътрешни ремонти без помощ от външни фирми

Правенето на ремонти без помощ от външни фирми или дори от роднини, могат да бъдат лесни и икономични. Това важи, в случай, че имате знанията и уменията да се справите. Разбира се, в днешно време, ресурсите в интернет са неограничени и съвсем спокойно можете да отделите време и да изгледате няколко десетки видеа, които обясняват как да пребоядисате или да подмените ламината. С малко усилия и подготовка можете да постигнете желан резултат. В случай, че търсите леко интериорно обновяване и нямате нужните умения, ние Ви препоръчваме нашите облицовки и декорации за стена, с чието инсталиране ще се справите бързо и лесно напълно сами.

Назад към всички статии