При нужда от съдействие:

+359 878 899 755 | +359 877 551 210

ГРИЖА ЗА САМОЗАЛЕПВАЩИ ТАПЕТИ ЗА СТЕНА СЛЕД ИНСТАЛАЦИЯТА

Обновено на: 24.04.24
 

Защо да изберем самозалепващи тапети като акцент у дома?

Самозалепващите тапети са удобен и модерен начин да преобразите интериора на вашето жилище или офис. Те предлагат богат избор на цветове, дизайни и текстури, които могат да се адаптират към всякакви стилове и предпочитания. Въпреки техните предимства, след инсталацията на самозалепващите тапети е необходимо да се полагат определени грижи за тях, за да се запази тяхната красота и дълготрайност. В този блог пост ще ви представим няколко съвета за грижа за самозалепващи тапети след тяхната инсталация.

Самозалепващи тапети: поддръжка, грижа и почистване

Грижата за самозалепващи тапети е изключително лесно, бързо и приятно занимание, не се изискват специални почистващи методи и подобни. 

Почистването на нашите самозалепващи тапети е по лесно от почистването на традиционните интериорни решения.

Почистване на самозалепващи тапети

За да почистите самозалепващите тапети, може да използвате няколко начина, в зависимост от замърсяванията. Преди това е добре да почистите стените, на които ще поставите тапетите. Как да ги поддържате и почиствате ще научите в следващите редове на статията. 

ПОЧИСТВАНЕ НА ПОВЪРХНОСТИТЕ

Преди да започнете поддръжката на вашите нови самозалепващи тапети, уверете се, че стената, върху която са инсталирани, е чиста и суха. Това ще гарантира, че тапетите ще прилепнат здраво и ще издържат на всекидневното ползване.

Почистване на петна от самозалепващи тапети

Ако забележите петна или замърсявания върху вашите самозалепващи тапети, ги почистете възможно най-бързо. Използвайте мека кърпа, намокрена с топла вода и мек разтвор на сапун. Не използвайте абразивни препарати или груби кърпи, тъй като те могат да надраскат и повредят повърхността на тапетите.

Премахване на балончета въздух при инсталация на самозалепващи тапети

Ако забележите балончета въздух между тапетите и стената след инсталацията, внимателно ги премахнете. Използвайте мека кърпа, за да изгладите тапетите и да премахнете балончетата. Това ще предотврати повреда на повърхността на тапетите и ще гарантира дълготрайността им.

ПОДМЯНА НА ПОВРЕДЕНИ УЧАСТЪЦИ

В случай на повреда или износване на определени участъци от самозалепващите тапети, е възможно да ги подмените, без да сменяте целия тапет. За да направите това, премахнете старото захабено парче и го подменете с ново. Внимателно премахнете повредения участък и залепете новото парче на мястото му. Уверете се, че ръбовете са добре прилепени, за да предотвратите отпускане или разделяне на тапетите.

Разкрасете дома си със самозалепващи се тапети

Самозалепващите се тапети представляват бърз и лесен начин да добавите стил и характер във всяка стая у дома си, без да се ангажирате с трайни промени или да имате нужда професионална помощ. С тяхна помощ можете да разкрасите дома си ефективно. 

Като следвате тези съвети, ще поддържате Вашите самозалепващи тапети за стена в отлично състояние и ще се наслаждавате на тяхната красота и дълготрайност за дълго време напред. Вложете време и усилия в поддръжката на тапетите, и те ще Ви възнаградят с прекрасен и стилен интериор.

Назад към всички статии