При нужда от съдействие:

+359 878 899 755 | +359 877 551 210

3D ТАПЕТИ ЗА СТЕНА: ИЛЮЗИЯ ИЛИ РЕАЛНОСТ

Обновено на: 24.04.24

ЗАЩО 3D ТАПЕТИТЕ ЗА СТЕНА НАБИРАТ ПОПУЛЯРНОСТ?

3D тапетите за стена са осезаемо доказателство за това колко далеч е стигнал светът на довършителните материали през последните няколко години. Вероятно някои от хората, които използват слогана "фототапети", се връщат към времената, когато тази форма на декорация се свързваше само с кича. В наши дни 3D тапетите за стена естетически нямат нищо общо с техните версии от миналото. Благодарение на еволюцията, която претърпяха, можете да се насладите на напълно нов интериорен дизайн благодарение на 3D тапетите например във Вашата всекидневна.

На пръв поглед плоско парче материал, а в действителност усещате, че пространството “играе номера”.

Ето такова усещане пресъздават тапетите с 3D ефект. Пространствените тапети действат на границата на оптичната илюзия и реалността, размивайки границите, внасяйки малко объркване в нашето възприятие. Благодарение на това, такива декорации са отлична и в същото време оригинална опция за хола, кухнята или трапезарията.

Въпреки че еднофамилните къщи и комфортните жилищни сгради са доста популярни, много хора все още живеят в тесни помещения в блокове, изградени от панели. Малките кухненски помещения, неголемите стаи и тесните коридори са досущ затлачващи и клаустрофобични. Не е нужно да се съгласявате с подобни условия. Правилно подбрания тапет, уголемяващ визуално интериора, може да преобрази Вашия дом и да създаде впечатлението, че към кухнята, всекидневната или антрето има добавени няколко метра пространство. Каква е тайната за това? Това е ефект на оптична илюзия, предизвикана от специално изображение с дълбочина. 3D фототапетите обикновено са композиции с далечен хоризонт, дълъг коридор, който се губи в далечината, просторна поляна или площад, които досущ подтикват да протегнете ръка и да се гмурнете в стената. Стената сякаш изчезва, заменена от привлекателен, ободряващ пейзаж или сенчест проход.

Друг интересен начин за промяна на пропорциите на интериора са пространствените тапети. Представените там композиции обикновено са отворени, лишени от ограничения под формата на условни рамки, които създават други елементи на пейзажа. Примери за пространствени тапети за кухня, коридор или баня са изображения на тухлена стена, купчина дървени трупи, вода без видим бряг или небе - или по-скоро фрагмент от него, изрязан от по-голямо цяло. Такива декорации, поставени по цялата стена, създават впечатление за безкрайност, сякаш излизат извън стаята. Отделна категория 3D тапети за стена също така са абстрактните композиции, често базирани на принципите на поп-арт изкуството. Тяхната особеност е динамиката, благодарение на която стаята придобива привлекателност, цветове, а често и размери.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАТ СЪВРЕМЕННИТЕ 3D ТАПЕТИ ЗА СТЕНА:

Модерен и стилен вид 

Грешка е да се мисли, че съвременните триизмерни тапети трябва да заемат цялата стена. Те също така ще изглеждат страхотно върху част от стена. Тази процедура си струва да използвате, когато имате на разположение само част от нея. Когато декорирате интериор, си струва да обърнете внимание на още един важен въпрос - независимо колко голяма е стаята, броят на 3D тапетите трябва да бъде ограничен до една стена само с определен мотив.

Разнообразна гама от различни модели и цветове за избор 

Не е нужно да напасвате подовете и другите мебели на стаята към новата пространствена декорация. Достатъчно е да съчетаете 3D тапета със стената. В допълнение към избора на тема, можете да изберете цвят, който да съответства на съществуващата подредба. Ако интериорът вече е твърде шарен, тогава можете да използвате черно-бели мотиви, които ще заглушат други цветове.

Лесно монтиране

Правилното количество лепило, вода и няколко инструмента от типа „направи си сам“ ще направят залепването на 3D тапета досущ детска игра. Възможност за поддръжка. Грижата за пространствените декорации е необходима.

Когато избирате материал, струва си да се опитате да покриете горния слой с ламинат, който е водоустойчив. Този вид материал ще бъде най-подходящият вариант в антрето, кухнята или трапезарията, които поради предназначението си са особено изложени на замърсяване.

За производството се използват само екологични материали, така че те могат да се приложат успешно при аранжиране на стая за дете или салон за красота.

3D тапетите за стена не избледняват под въздействието на слънчевите лъчи и съхраняват свеж вид с години. Имат сравнително ниска цена в сравнение с други довършителни материали.

Можете да ги поръчате не само според Ваш индивидуален размер, но и онлайн, без да излизате от дома си. Такова решение предлага онлайн магазина ни, където можете да намерите 3D тапети за стена по поръчка. Огромен избор от ексклузивни 3D тапети ще накара всеки да намери нещо уникално за себе си и своя интериор.

КАК ПРАВИЛНО ДА СЪЧЕТАЕТЕ 3D ТАПЕТ С ПОМЕЩЕНИЯТА ВЪВ ВАШИЯ ДОМ?

Всяка стая има свои собствени правила. Ето защо правилният избор е толкова важен.

3Д тапети за хол 

Въпреки че цветовете и мотивите трябва да се впишат в цялостния интериорен дизайн, това е стаята, в която можете да развихрите въображението си. 3D тапети, изобразяващи цветя, улици, които се спускат в дълбините, абстракции в крещящи цветове, завъртулки са само няколко от предложенията ни за създаване на необикновен декор.

3Д тапети за спалня 

Място за почивка и зареждане на батериите за следващия ден. Стените трябва да бъдат в приглушени цветове, обвързани с мотив природа. Подходящи варианти са изображенията, включващи гора, водопад или звездно небе.

3d тапети за детска стая

Интериорът, който е най-взискателен и същевременно най-приятен за аранжиране. В стаята на момчето най-добре ще паснат 3D тапети с футболни мотиви. Момичетата със сигурност ще харесат декорации в розови нюанси.

3d тапети за коридор

Представете си коридора не просто като преходно пространство, а като началото на Вашето лично приключение в комфорта на собствения дом. Нашите иновативни 3D тапети преобразяват това обикновено място във визуално вълшебство, което оживява с всяка крачка. Идеални за придаване на дълбочина и разширяване на визуалните граници на Вашите коридори, 3D тапетите са проектирани не само да украсяват, но и да вдъхновяват.

Потопете се в магията на 3D декорациите с Artoaza и превърнете всяко преминаване през коридора в незабравимо визуално преживяване.

Кухня - най-вкусната стая в къщата. Тук царува светът на миризмите и вкусовете. Така че защо стените да не изглеждат вкусно? 3D тапетите за стена с интересни изображения на ястия, плодове и зеленчуци ще придадат на Вашата кухня нов, по-апетитен израз.

Заслужава да се отбележи, че благодарение на красивите 3D тапети можете да декорирате други стаи във Вашия дом, като баня или тоалетна. 3D тапетите могат да се окажат от голяма помощ в училищата и детските градини.

Нашата колекция от 3D тапети за стена съдържа много атрактивни композиции, които могат да увеличат оптически Вашия интериор. Ще намерите, наред с други, пейзажи с мостове, както такива, окъпани в зеленина, така и заобиколени от градски сгради. Подобен ефект ще Ви позволи да създадете мотив с ефект ескалатор. Те са перфектни тапети за стена за уголемяване на коридора, но също така са подходящи за хол във винтидж или съвременен стил. В ретро атмосферата също така се вписва черно-бялата композиция с пишеща машина, която е идеална за стилен офис. От друга страна, за банята предлагаме водна повърхност или нощен изглед от кей към открито море. Колекцията включва също и композиции за деца и спални. Можете да създадете настроение посредством 3D тапети за стена с дъждовни капки, нощна снимка на Париж или боке ефект. За винтидж интериорен дизайн препоръчваме мотивите на стар часовник или паунови пера, а за съвременни стилизации - цветни кристали или например композиции с дим в разнообразни нюанси.

Назад към всички статии