Цялостен ремонт – откъде да започнем?

цялостен ремонт

Цялостен ремонт на вашият имот? Време за промяна? Ако си задавате тези въпроси значи тази статия е точно за вас ! Ако сте решили, че е време да преобразите основно вашият дом то е добре да знаете стъпките които да следвате. Като за начало е нужно да изготвите план, който да следвате, за да стигнете до готов резултат, който ще ви остави доволни от свършеното. За тази част ви съветваме да се доверите на професионалисти в областта, за да сте сигурни че целите ви ще бъдат изпълнени. Ето етапите, през които е нужно да преминете.

Цялостен ремонт стъпка по стъпка. Започнете с изготвяне на план…

 Подгответе мястото

   Започнете с разчистването на старите мебели и освобождаване на стаите. Не е нужно да изхвърляте всичко. Може да рециклирате или обновите обзавеждането. Следва премахването на подовата настилка и гипсовата мазилка по стените. Това е най-тежкият етап от ремонта, но и най-важният понеже от него зависят следващите етапи. Ако сте решили да смените подовата настилка е нужно да премахнете напълно старата. Можете да продължите с вашият план едва когато сте напълно готови с тази част.

 

Промяната

 Ако сте решили да направите инвестиция за да обновите дома си, то е важно тя да си заслужава и промяната след нея да е видима. Помислете за повече пространство като премахнете излишните стени. Ако искате максимална функционалност на вашето жилище може да обедините няколко стаи в една. Такъв пример са по-новите жилища, в които все по-често виждаме една доста голяма стая, която обединява кухня, хол и трапезария. По-този начин имотът е по-лесен за поддръжка и почистване. 

 

Отоплението, електричеството и ВИК инсталацията

  Подменете електрическата инсталация, за да избегнете по-нататъшни проблеми и да увеличите сигурността. Ако сте сменили подовата настилка спокойно може да помислите за кабели, които да прекарате по пода за да увеличите комфорта.

ВИК инсталацията е един доста често пренебрегван детайл. Проверете дали всичко с тръбите е наред, и ако е нужно ги подменете за да сте спокойни.

Помислете за по-нови и икономични варианти за отопление. На пазара все повече забеляваме по-модерни методи, които осигуряват повече топлина, но са повече енергоспестяващи. Такива например са площните отоплителни и охладителни системи (широко разклонени тръбни мрежи които работят с затоплена или охладена вода, скрити под мазилката на тавана), програмите със слънчеви панели и др.

 

Ремонтът на банята

 Особено важен етап в цялостният ремонт. Помислете за интериор на баня, като изберете най-дълготрайните и сигурни материали. Използвайте еластични лепила за плочки, за да избегнете разлепяне и поява на мухъл. Цветовете съобразете с това колко варовите е водата във вашият район, за да не се налага след всяко ползване да почиствате бели петна.

 

Довършителни ремонтни дейности

 Като погледнем откъм цялостен ремонт, това е по-леката част. Започнете с тавана. Нови тенденции при таваните са 3D изработените с винил и гланцово или матово фолио. Фотохартията също започва да е често предпочитан вариант особено за детски и дневни стаи.

За боядисването на стените изберете цветове, които създават вътрешен уют у вас. Подберете ги така, че да влияят положително на ума ви. Може да комбинирате боят с дървени и каменни акценти за да им придадете по-модерен вид.

 

Обзавеждането

  Изберете мултифункционални и удобни мебели. Комбинирайте комфортът със стил. Във всяка поставете само това което ви е нужно за правилно съществуване. Претрупването с мебели намалява значително пространството. От друга страна по-малкото мебели създават представа за подредено, чисто и просторно жилище.

 

Ние от Artoaza сме професионалисти в реализацията на интериорни проекти, цялостните и частични ремонти и всичко свързано с удобството и комфорта на вашият дом и сме винаги нареща, за важните неща !

Меню