Монтаж на гипсокартон: какво трябва да знаем?

Ако ви предстои монтаж на гипсокартон е важно да знаете кои са основните принципи и техники за извършване на дейността. Ето ги и тях:

Първи стъпки при монтаж на гипсокартон

Гипсокартонът е един от най-използваните материали в строителството. Той представлява лист със сърцевина от дихидрат гипс притиснат плътно между два липса картон. Ако сте решили той да присъства във вашият дом има няколко основни правила, които трябва да следвате при поставянето му.

Изравняването на стените

 Преди да започнете с поставянето трябва да се уверите, че стените са напълно равни. Ако пропуснете тази стъпка и оставите луфт между стените е възможно в последствие да се появи мухъл и плесен.

Инсталацията

 При търговски или други обекти от този тип е за предпочитане вертикалното поставяне на гипсокартон. В дома ни обаче по-добрият вариант е хоризонталното поставяне. Важно е да знаете, че колкото по-широки панели използвате толкова по-добре ще изглежда стената. При нареждането не бива да редите панелите едни до други. Те трябва да се разминават на равни разстояния, като единият да започва от средата на другия.

Начини за монтаж на гипсокартон

Единият от начините е да захващате пластовете за стената чрез дюбели и винтове. Този способ се използва когато гипсокартонът се използва за предстенна обвивка Тук винаги се започва със захващането на профилът, който е на пода. Листовете трябва да се разминават поне на 15 см при монтажа. 

Другият начин е чрез лепене. Използвайте само висококачествени лепила, ако искате добри резултати. В противен случай рискът от отлепяне е много голям. Лепилото трябва да бъде разпределено на равни топки върху стената. Ако стената е крива това трябва да се вземе в предвид. Колкото по-голяма е денивелацията, толкова по-големи трябва да са топките. Когато притискате не е нужно да прилагате голяма сила, а по-скоро да бъдете внимателни. Ако натиснете прекалено много, гипсокартонът няма да може да се върне и ще трябва да започнете от начало.

За перфектен резултат ви съветваме да се обърнете към професионалисти с голям опит в монтажът на гипсокартон и всички останали ремонтни дейности и интериорен дизайн каквито сме ние от Artoaza.Ние имаме богати познания и креативни идеи. Готови сме да ви помогнем и реализираме вашите идеи. Доверете ни се за истински важните неща!

Меню