Шпакловка: съвети и похвати

шпакловка

Шпакловка е т.нар. последно покритие на стената преди да нанесем боята.  Тя се прилага, за да изравни и най-дребните неравности и детайли за перфектно гладки стени. Дебелината на слоя не бива да надвишава 1 см. Тя е особено нужна, ако след нея предстои боядисване с латекс или поставяне на тапети. Има доста видове шпакловка и за това, ако нямаме опит е трудно да преценим коя е подходящата за нас. Ето кои са те и как да стигнем до правилен избор.

 

Видове шпакловка по предназначение.

 Първата сред тях е основната или изравняващата шпакловка. Тя служи за предаване на завършен гладък вид на стената. Подходяща е за стени с голяма денивелация.

Вторият вид е така наречената декоративна шпакловка. Тя изпълнява ролята на финален слой, който ще предпази за по-дълго време боята. Третият вид са универсалните шпакловки, които са по-евтин и мултифункционален вариант.

Видове шпакловка по състав

И тук наблюдаваме наличието на три вида смес. Първата сред тях е и най разпространената – шпакловка на циментова основа. Тя има много предимства, като най-голямото сред тях е че може да се използва за места с голяма влажност. В състава и са включени цимент, пясък и вода. Това я прави изключително здрава и с устойчивост на ниски температури.

Ако имате нужда от смес за спалня, дневна или като цяло помещение с по-ниска влажност по-добрият вариант е гипсовата шпакловка. Тя е по-икономична и по-пластична. По-лесна за нанасяне и подходяща за аматьори.

Последният вид, който ще ви представим е полимерната смес за шпакловане. Това е готова смес, с която се нанася особено лесно. Улеснява шлайфането. С нея по-лесно може да различите вече обработените повърхности.

За перфектен резултат ви съветваме да се обърнете към професионалисти с голям опит в шпакловането и всякакъв вид ремонтни дейности каквито сме ние от Artoaza.Ние имаме богати познания и креативни идеи. Готови сме да ви помогнем и реализираме вашите идеи. Доверете ни се за истински важните неща!

Меню