Ремонт и обзавеждане на дневна стая.

ремонт и обзавеждане

Дневната е нашето малко кътче за релакс. Нужно е тя да ни носи усещане за уют и комфорт. В нея практикуваме любимите си занимания –  четене, гледане на телевизия, тренировки и др. Обикновено тя е най-голямата стая в жилището и прекарваме по-голямата част от времето си в нея. Ето няколко полезни съвета за това как да направите ремонт и обзавеждане на вашата дневна стая. 

Психологическите проучвания сочат, че цветовете, които използвате за ремонт и обзавеждане влиияят на настроенията ви !

За стените заложете на неутрални и топли цветове. Доказано е че определени нюанси влияят успокояващо и подтикват ума да работи правилно без да се натоварва. 

 Жълтото  стимулира сетивата и интелектуалността ни. ѝдопринася за по положителни мисли и емоции. Допринася за по-бързото възприятие.

 Зеленото създава усещане за баланс, хармония и връзка с природата. Кара ни да се чувстваме спокойни и намалява стреса и напрежението. Спомага за това мозъкът ни да си почива по пълноценно.

 Бежовото е доста срещано в обзавеждането на подобен тип помещения. То ни кара да се чувстваме на сигурно и спокойно място далеч от ежедневните проблеми. Носи със себе си топлина и уют. Не е нужно да правите цялостен ремонт. Смяната на белите скучни стени с нов цвят е един малък частичен ремонт, който ще поднови изцяло визията на помещението.

Мебелите също са от голямо значение. Те най-вече трябва да са комфортни, но и съчетани със стил. Доверете се на новите способи за обзавеждане. Задължителен е диванът – онова място у дома, на което спокойно може да се отпуснем с книга в ръка. Тенденция при фотьойлите, креслата и диваните напоследък е комбинацията между велур и кожа. Ако сте фен на по-лежерната обстановка фотьойлите може да замените с т.нар. барбарони, на които да се отпуснете след дълъг работен ден. Масичката за кафе е също особено важен детайл в дневната. Новите тенденции сочат правоъгълни ниски масички със стъклена повърхност и дървени крачета.  Този тип мебели придават модерен завършек на вашата дневна. Цветовите комбинации също варират в по-топлите цветове, но можете да изберете например тъмен диван, но коженият акцент в него да е по-ярък тон, за да има принесете разнообразие.  

 За максимален уют една електрическа камина и малка библиотека с любимите ви произведения ще ви накарат да се почувствате истински “у дома”. Съчетайте ги с картини и декорации, които ви носят позитивно настроение. Сложете там рамките с любимите ви снимки, които ви навяват красиви спомени.

Съчетайте стила с комфорта!

Обзавеждането на дневната стая трябва да е изцяло съобразено с вашите нужди, за да си почивате наистина пълноценно. Понеже както споменахме по-горе това е най-използваната стая в нашият дом е добре, всичко което се намира в нея да се поддържа и чисти лесно и бързо. Най-предпочитаните подови настилки са плочки, ламиниран под, дюшеме или паркет. Ако тя е в тъмен цвят ще създадете чудесен контраст с мебелите. В последните години нов детайл в дневните са килимчета с етно мотиви, които са чудесното цветно допълнение. Други такива са пухкавите килимчета с естествен косъм, които ще осигурят топлина на ходилата ви през зимата, и освен това придават усещане за лукс. 

 Каквото и да изберете важното е то да ви изпълва с радост и да ви носи удоволствие от престоя в съответната стая. Ако имате нужда от помощ, свързан с интериорен дизайн или ремонтни дейности ние от Artoaza сме насреща за да ви осигурим съвет на професионалисти.

Меню