Производство и монтаж на кухня, нещата които трябва да знаете!

Ще изготвим за вас проект и дизайн спрямо вашите нужди и желания

Кухнята е сърцето и душата на всеки дом. Ето защо е толкова важно да изберете перфектното обзавеждане за тази част на жилището си. Със сигурност трябва добре да обмислите предварително от какво имате нужда и ще радва сетивата ви в това пространство, а с нашата помощ и съвети, резултатът със сигурност ще е повече от задоволителен.

Модерните кухни, които предлага днес пазарът, могат да задоволят индивидуалните  изисквания и нужди на всеки потребител, защото той може да избира измежду хиляди цветове, варианти, приспособления, екстри, уреди и материали. Преди обаче да започнете да търсите подходящата за вас кухня, трябва да вземете предвид всички тънкости и да изберете сред възможните варианти много внимателно, за да не съжалявате за нищо по-късно.

Ако се обърнете към нас, ние ще изготвим чудесен проект и дизайн на вашата мечтана кухня. Но първо заедно трябва обсъдим най-важните въпроси:

  1. Нуждае ли се помещението от ремонт? Ако това е така, той трябва да приключи, преди да закупите кухненския модул, рафтове, уреди и тн.
  2. Нужно е да се прецени всичко спрямо конфигурацията и размерите на помещението и възможните бъдещи мебели.
  3. Какво оборудване (включително вградени и малки домакински уреди) е необходимо и къде ще бъде разположено? Трябва ли да се прокарват тръби или поставят контакти?
  4. Колко място ви е необходимо за съхранение на съдове, храни и домашни продукти? (Как можете да използвате функционално наличното пространство чрез ъглови шкафове, чекмеджета, допълнителни рафтове, мрежести кошници и т.н.
  5. Помислете къде ще бъде разположена зоната за хранене (ако ще има такава) и какви мебели са подходящи за нея, което също строго зависи от пространството.
  6. Има ли нестандартни ъгли, первази, ниши? Как ще ги използвате?
  7. С колко пари разполагате?

Как да изберем подходящите материали?

След като се определи и изчисли бюджетът и се уточни какви са предпочитанията и представите ви относно бъдещата ви кухня, ще пристъпим към подробно проучване, оформление, както и подбор на материали и цветове. И тук изборът е огромен. Целта е, когато видите крайния вариант на вашата кухня, да сме задоволили всички ваши изисквания спрямо материали, механизми, екстри, уреди, декори и т.н.

Корпус и фасада на кухнята

 -Най-популярните и достъпни материали за мястото, където се готви днес са МДФ и ПДЧ (плочи от дървесни частици). И двете опции позволяват производството на качествен продукт, отговарящ на екологичните стандарти.

Като материал МДФ е сравнително евтин, структурата му е възможно най-близка до тази на естественото дърво. И поради различните импрегнации и компоненти, той има важни преимущества в агресивната среда в кухнята защото има: добра устойчивост на гъбички и плесени, устойчивост на влага, отлична поносимост към високи температури, голяма еластичност и якост на огъване, плътност и нищожно набъбване след потапяне във вода.

Другият най-разпространен материал – ПДЧ е по-евтин от МДФ. Но един от недостатъците му е, че е по-ниско влагоустойчив. Друг такъв е липсата на възможност за релефни обработки (фрезоване). Иначе като цяло това е един от най-използваните материали за изработването на мебели от икономичен ценови клас и предлага по-богато разнообразие от цветове и фурнири от МДФ.

– Гланцовите фасади изглеждат много впечатляващи, но покрити с пръстови отпечатъци не са практични и изискват ежедневна грижа и поддържане. Затова за предпочитане са матовите повърхности.

-Доста практичен материал е изкуственият камък. Той е много по-лек и икономичен от естествения такъв, но не е по-малко издръжлив. Изкуственият камък е идеален за гладки плотове с голямо разнообразие от форми без видими фуги и шевове.

– Относно гърба на кухненския плот, той също е много важен, защото предпазва стените на работната зона от влага, пръски от мазнини, изгаряне и различни видове замърсяване. Разбира се и при него, цветовете и материалите са най-разнообразни.

– Идеалният материал по отношение на цена, качество и издръжливост за кухнята  обаче е керамиката, която ще ви издържи няколко десетилетия.

-Комбинира ли се кухнята с трапезарията или хола

Съществено значение има и това дали вашето помещение за готвене ще се комбинира с трапезарията или с хола. Такъв дизайн често се прави поради ограниченото пространство на помещението, но не рядко и просто по желания на клиента. В тези случаи са нужни повече мебели и уточнения като: Дали в столовата ще има маса за хранене, столове или други необходими кухненски приспособления или аксесоари.

Създавайки проект на кухня, комбинирана с хола пък, мебелите могат да бъдат отново най-различни, включително ъглови, меки дивани, малки масички и т.н. Относно това какви цветове ще изберете, вариантите са ужасно много. Може да заложите на ярки нюанси и изпъкващи аксесоари, както и да изберете топли цветове, които създадат повече уют и спокойна атмосфера.

Трябва да обърнете внимание и на осветлението в кухнята. Светлината не трябва да бъде много остра, но в същото време достатъчно силна, ако е в зоната за готвене. В частта, в която се храните, осветлението може да бъде по-разсеяно или слабо.

Каквото и да е вашето желание, всичко относно интериора трябва да е старателно обмислено и ние ще съдействаме напълно, за да направите в дома си това място едновременно красиво, практично, приятно и функционално.

Вземане на размери и консултация при избора

Ние ви предлагаме, преди да изготвим проекта за вашата кухня, вземане размери от място и консултация при избора на всичко за нея. Гарантираме професионална изработка, качество и прецизност на всеки детайл на вашето толкова необходимо помещение.

Доставка и монтаж

Освен това осигуряваме доставка и монтаж на всички материали, модули и мебели. Всичко ще бъде съобразено с плана, бюджета и времето, за което предварително ще се уточним.

Съдействие при избора на електро уреди

След като сте избрали модел на мечтаната от вас кухня, ще ви помогнем и в избора на електро уреди. Всичко ще бъде съобразено с предварително направения от нас проект, спрямо вашите нужди и пространство. Качеството на уредите, разбира се, зависи от много фактори като марка, цена, мощност, големина, страна на производство и т.н. Ще получите от нас още и съдействие и компетентен съвет относно какво би било добре да инсталирате в дома си.

3D проект

Предлагаме ви и възможност за изготвяне на 3D проект на вашата кухня, който предварително ще видите и ще обсъдим. Той ще бъде направен след като всичко е уточнено с вас като клиент и всички договорки относно възможните цветове, настилки, материали, мебели… са направени.

Благодарение на комбинацията от определени стилове, модерен дизайн, ярки цветове, или спокойни пастелни тонове, кухнята ви може да се превърне в истински шедьовър на изкуството! Но запомнете: Най-важно е това пространство във вашето жилище да ви дава супер комфорт, здрав апетит, и не на последно място мотивация за създаване на кулинарни шедьоври.

 

Меню