Интериор на баня в скандинавски стил

интериор на баня

Интериор на баня е особено важно да присъства в  дома ни и да е съобразен с особеностите на имота и нуждите на собственика. Банята често се превръща в нашето малко кътче за релакс след тежкият работен ден. В скандинавските страни специалистите по интериорен дизайн са намерили начин да съчетаят интериор и природа в перфектна хармония.

Скандинавският стил се заражда в страните Швеция, Дания, Финландия и Норвегия през последните двадесет години. Той се основава на използването на естествени материали като камъни, пластмаса, метал, дърво и стъкло. Той създава усещане за практичност, свързване с природата и спокойствие.

Интериор на баня, който ви свързва с природата

Цветовете

 Както споменахме по-горе този способ говори за натурализация. Използваните за него цветове са спокойни и неутрални. Такива светло кафяво, бежово, тъмно зелено, тъмно жълто и др. Често се забелязват бледи стени, но една от тях е в по-ярък различен цвят, но отново в подобна цветова гама. Изберете плочки, които да ви въздействат положително на ума.

Мебелите

 Мебели от естествени материали с различни ненатрапчиви десени. Пример за това са мивки, които са изработени от порцелан и бели отвътре и дървени отвън.  Огледало с дървена масивна рамка също е подходящ детайл. Малки саксии с изкуствени цветя, които да ви напомнят за природата отвън са често срещани. Специално внимание е нужно да обърнете на ваната. Тя винаги присъства в този стил на дизайн на бани. Облицована отвън с дърво или камък ще създаде една модерна естетически визия. Дървени етажерки и хавлии изработени от органични материали ще допълнят скандинавското усещане.

Подът

В този стил за интериор на баня задължително присъства дървеният под. Може да го приложите към края на банята до вратата за да не се мокри. Особено важно е да използвате качествени материали, за да избегнете гниене. Нанесете върху дъските обилно количество водоустойчив лак, за да ги запазите за максимално дълго време.

Скандинавският стил носи излъчване за простота, съчетана с уникалност. Оригинални декори с изчистени и повтарящи се принтове. Ще придаде на банята ви изтънчен и уникален вид. За перфектен резултат ви съветваме да се обърнете към професионалисти с голям опит в интериорният дизайн каквито сме ние от Artoaza. Ние имаме богати познания и креативни идеи. Предлагаме голям набор от услуги включително цялостни и  частияни ремонти, вътрешен и външен дизайн и др. Готови сме да ви помогнем и реализираме вашите идеи. Доверете ни се за истински важните неща!

 

 

Меню