Дизайн на кухня в шаби шик стил: основни характеристики

дизайн на куня в шаби шик стил

Дизайнът на кухнята е много важно да придава приятна атмосфера, защото това е мястото на което приготвяме храната си, пием кафето си и домакинстваме. Шаби шик стилът се характеризира със своята романтична атмосфера. Той съчетава ретро визията, женствената естетика и британската класика. Появява се в 80-те години на миналия век и превзема сърцата на всяка домакиня. Дизайн на кухня в такъв стил ни връща в прекрасните детски спомени,но едновременно с това придава модерно усещане и ни кара да готвим с удоволствие. Ето кои са основните принципи и характеристики.

Основни характеристики при дизайн на кухня в шаби шик стил

Интериор на кухня в шаби шик стил се изразява най-вече в пастелни тонове. Бели или кремави стени с дървени орнаменти по тях. Задължителни за декорациите обаче са розово, средиземноморско синьо, светло зелено и други притъпени пастелни нюанси. Доказано е, че цветовете в тази гама успокояват нервната система. 

Мебелите са задължително от дърво. Умело се съчетава илюзията за нещо старинно и износено с нещо ново и модерно. Мултифункционална висока дървена маса под която пространството играе ролята на допълнителни кухненски шкафове би била чудесно допълнение. Над нея може да виси масивен полилей, типично характерен детайл. Уредите са с ретро визия. Масивни дървени плотове на които са поставени красиви метални чинии украсени във винтидж стил. Много важен детайл в този стил са завесите. Окачени на масивни дървени корнизи с красиви извити орнаменти по тях, за предпочитане са или много плътни шарени перденца от тюл или просто бели финни завеси които да вържете в двата края с панделка. Дизайн на кухня в този стил не се препоръчва, ако вашето кухненско помещение е много малко или тясно.

Декорът

Декорациите са нещото което прави този вид интериорен дизайн специален. Красиви стенни часовници. Множество дървени закачалки. Малки стъклени шишенца с коркови тапи. Ако търсите практичност и функционалност шаби шик не е сред първите, които притежават тези качества.

Таваните са окачени с силно присъствие на орнаменти по тях. Колони с внимание към детайла, които се разклоняват в горната си част. Подовата настилка създава контраст. В повечето случаи тя е тъмен паркет.

Ако сте родени романтици и искате всяка ваша вечеря да създава усещането на 14-ти февруари, то това е вашият интериорен подход. Всичко в него е препратка за нежната и спокойна страна на нашият живот. Със сигурност е истинско вдъхновение за кулинарни шедьоври. Дизайн на кухня в шаби шик стил е особено препоръчителен за вила или къща в покрайнините на града.

Ако имате нужда от помощ в създаването на мечтаната кухня ние от Artoaza сме насреща да ви помогнем. Имаме богати умения и дългогодишен опит в създаването и реализирането на интериорен дизайн, цялостни и частични ремонти, и всички други ремонтни дейности. Доверете ни се за истински важните неща!

Меню