Нови тенденции за интериорния дизайн на бани

Банята е както всяка друга част от дома ни особено важна. Тя често служи за релаксация след дългия работен ден, и за това е нужно да се чувстваме уютно в нея. През последните няколко години забелязваме нови интересни тенденции за интериориорен дизайн на това помещение. Ето няколко от тях, които ще ви дадат полезни идеи за дизайн на бани.

1.Дървесният акцент

Дървото превзема първите места в декора на всички помещения, включително и банята. Спокойно може да се доверите на винилови тапети с дървени акценти. Също така може да я обзаведете с мебели с  дървен акцент. Друга интересен тренд е една от стените да е изцяло дървена, но тя трябва да бъде много добре обработена, за да издържи на топлината и влагата. Естествените материали са препратка към борбата с глобалното затопляне и замърсяване, и започват да се превръщат в истинска класика. Както и да ги съчетаете те ще придадат прилежен и същевременно интересен вид на помещението.

2.Актуалните цветове

Често срещани вече са черното, червеното и розовото. Черното е фаворит не само при баните, но и при кухните. То е лесно за поддръжка, и винаги някак стилно и елегантно. Може да го комбинирате със всички други цветове и десени. Розовото също е сред фаворитите през последните години. Нежен, успокояващ цвят, който ще помогне за вашата релаксация и ще отпусне натрупаното напрежение. Интересна комбинация забелязваме при италианските дизайнери, които комбинират сиво и тъмно синьо на стените, с бели мивки и мебели. В немските тенденции за обзавеждане на бани забелязваме двуцветни мебели, например мивки, които са един цвят от вътре, но друг отвън. Важно е да съобразите цветовете с това колко варовита е водата във вашият район, за да не се налага да чистите ежедневно бели петна. Интериор на баня се създава най-вече според това какви са възможностите на вашето жилище.

 

3. Тенденции при плочките

Интересни комбинации се наблюдават и при любителите на плочки. Такива например са така наречените 3D илюзии. Геометрични фигури и различни десени в предимно светли цветове създават невероятни ефекти. Релефните плочки също са предпочитани от модните дизайнери в последно време. Те са с лъскаво или матирано покритие с различни фигури върху тях. Често наблюдаваме и плочки, които създават една обща голяма картина щом бъдат наредени на някоя от стените.

4.Декорациите 

Много интресен акцент създават златистите декорации, които през 2020 превзеха бани по целият свят. Огледало със златиста рамка, златисти сапунерки и дори цели мебели създават усещане за лукс и комфорт. Комбинацията между златисти акценти и мраморни десени е сред водещите и присъства също така в много други трендове. Можем да срещнем например мраморна мивка и шкаф със златисти кантове. Интериорните дизайнери препоръчват изчистените, но акцентиращи декорации за дизайн на бани .

бани5.Ваната

Ваната е предпочитана функционална част от банята напоследък. Прекрасно допълнение във всеки дом. Тя е място в което може да се отпуснете и да се поглезите – особено важна част от вечерната ви рутина. Ако сте решили тя да присъства в дома ви, за предпочитане са по ярките цветове, които ще придадат красив акцент. На пазара ще откриете вани във всякакви форми, което ще спомогне за правилно обособяване на пространството. Моделите с извити крачета създават ретро усещане, съчетано с дизайнерска мисъл. Кръглите вани изглеждат интресно и модерно, и ще са ви в помощ, ако имате по-малка баня. Това бяха няколко нови тенденции, които ще са ви полезни ако мислите за нов дизайн на баня.

Най-важното е да се чувствате напълно комфортно и удобно във вашият дом. Ако имате идеи, но се чудите как правилно да ги реализирате, не се измъчвайте, а се доверете на професионалистите в бранша. Ние от Artoaza сме тук, за да ви помогнем, за истински важните неща!

Меню