Дизайн на апартамент – съвети и тенденции

дизайн на апартамент

Дизайн на апартамент? Оползотворяване на пространство? В тази стаия ще научите повече за това как да реализирате идеите си.

Ако имате малко жилище, но много вещи тази статия ще ви е от полза. Ето няколко съвета как да превърнете малкото жилище в просторен и красив дом, които ще са ви особено полезни при създаване на вътрешен дизайн на апартамент.

Дизайн на апартаменти с малко пространство –  изберете мултифункционални мебели !

За спалнята изберете дрешник вместо гардероб. Ако имате свободна стена използвайте я, като я превърнете в дрешник. Красивият гардероб е добро решение, но колкото и да е голям едва ли ще побере всичките ви дрехи и аксесоари. Дрешникът ще осигури доста повече пространство. От едната страна може да го обособите като гардероб със закачалки, а от другата да сложите рафтове.

В повечето случаи пространството над леглото ни е празно. Вместо това може да го използвате за да сложите допълнително шкафчета, в които да приберете допълнителните завивки и др.

Падащото легло, което през деня е диван също е доста практично решение. През деня имате красива дневна с удобен диван, а когато решите че е време за сън вашата просторна спалня, се крие в стената. Около нея в повечето случаи може да сложите голяма секция. На пазара има много модели вертикални и хоризонтални и със сигурност измежду тях се крие нещо подходящо за вашия дом.

Продълговати, високи шкафове вместо нощни шкафчета са по-добрият избор за малките жилища. Те осигуряват повече място и придават по завършен вид на вашата спалня. 

Може да изберете също така тоалетка с голямо огледало и прикачени няколко шкафчета, за да може всичко нужно за вашата перфектна визия да ви е под ръка.

Комбиниране на стаи

Вместо кухнята, спалнята и трапезарията да са три отделни стаи може да обособите една голяма мултифункционална. Така ще поддържате много по-лесно дома си и ще създадете усещане за простор. Доказано е че прекалено многото стени влияят негативно на ума ни, той се чувства в клетка. Освен това този тип подредба придава по-приветлив и подреден вид на помещението. 

  За кухненската част изберете вградени практични уреди. Оползотворете максимално пространството под и над мивката с шкафове, в коитода приберете посудата си. По средата сложете висока маса с няколко стола, което ще е вашата трапезария и едновременно може да служи като допълнителен плот при готвене или други дейности. 

 Останалата част може да служи като кът за отдих. Използвайте мултифункционални мебели. като например ъглов разтегателен диван, който се вдига и в него има още пространство за вашите вещи. Този тип дивани в повечето случаи се превръщат в удобно легло за гости вечер. Пред дивана може да поставите малка масичка за кафе, която ще е чудесното стилно допълнение. Всички тези детайли са доста атрактивни, ако искате да създадете модерно изглеждащ и красив интериорен дизайн на апартамент.

Ако все пак държите да имате няколко отделни стаи използвайте плъзгащи се врати. Те създават илюзия за простор и са добро интериорно решение.

Тези техники най често срещаме при  интериорен дизайн на апартамент.

В повечето случаи по-добрият избор е да се доверите на професионалисти за интериорен дизайн в дома ви. По този начин ще сте сигурни, че дори малкото пространство ще бъде максимално използвано във ваша полза. Ние от Artoaza сме професионалисти в реализацията на интериорни проекти, цялостен ремонт и частични ремонтни дейности и всичко свързано с удобството и комфорта на вашият дом и сме винаги нареща, за важните неща !

Меню