Вътрешен дизайн на апартамент – повече уют и практичност

дизай на апартамент

Искате уникален дизай на апартамент?  В тази статията ще разберете кои са най-подходящите интериорни решения за градските жилища. 

За да създадете една модерна визия на вашето жилище е важно да съчетаете стила с удобството и практичността. Напоследък забелязваме все повече нови тенденции в декорът и обзавеждането. Доста назад във времето останаха скучните бели стени и огромните секции в средата на дневната. Днес специалистите съветват за повече простор, без излишни мебели, цветове които създават уют и малки декорации с голям ефект.

Стилове и похвати при  дизайн на апартамент

Черното и бялото

Ако все пак държите на белите стени, то тогава изберете черни мебели. Тази цветова комбинация е безсмъртна и е винаги на мода. Някак едновременно семпла и стилна както и да бъде приложена ще изглежда добре. Може да изберете една от стените, която да боядисате в черно и точно там да поставите бяла секция или библиотека. По този начин ще увеличите контраста. Друг интересен акцент който може да приложите е мраморът. Мраморен плот или пък маса ще допълнят идеално стаята.

Винтидж стилът

 Една невероятна комбинация между ретро модата и модерната визия. За да създадете винтидж облик използвайте неутрални цветове. За стените може да са бледи, но една от тях с цветен или фототапет с флорални мотиви. Красиви дървени мебели с заоблени краища. Страхотен акцент в спалнята е металната рамка. С внимание към детайла изберете масивни осветителни тела в ретро стил. Дървените врати, които се отварят двустранно също са задължителни. Голям стенен часовник и малка библиотечка над изкуствена камина в дневната ще създаде истинско удоволствие от престоят. С него ще създадете дизайн на апартамент, който леко ни връща в детството, но сам по себе си е много актуален.

Минималистичният стил

 Абсолютен фаворит на интериорните дизайнери в последните години е минималистиката. Без претрупани дизайни, с максимално малко дизайни и мебели. В такъв тип дизайн по-принцип присъстват не повече от няколко цвята в помещението, в които са и самите мебели и декорации. Често присъстват каменни детайли, напомнящи на дзен културата, защото и самият стил се заражда в Япония. Впечатляващи визуални ефекти и рационално използване на пространството. Обзавеждането е с мултифункционални мебели. Повторения на десените, по тъмни цветове и повече дневна светлина. Особен подходящ стил при дизайн на апартамент.

Който и стил да изберете, на първо място поставете това, което истински ви харесва. Вашите любими цветове и принтове. Създайте кътче, което ще ви доставя абсолютен комфорт. За перфектен резултат ви съветваме да се обърнете към професионалисти с голям опит в интериорен дизайн каквито сме ние от Artoaza.Ние имаме богати познания и креативни идеи. Готови сме да ви помогнем и реализираме вашите идеи. Доверете ни се за истински важните неща!

 

Меню