Външен дизайн на къщи – актуални тенденции.

външен дизай на къщи

Външен дизай на къщи е оформлението на фасадата и изгледа извън нея. Той е също толкова важен колкото вътрешният. Естетическата фасада предизвиква предизвиква намек за красив вътрешен интериор. Има няколко основни стила, които ще предизвикат възхитените погледи на минувачите към вашият дом. Ето кои са те и основните има характеристики.

Стилове при външен дизайн на къщи

Класически стил

 Класическият стил се заражда от благородниците във Великобритания и Франция. Той има за цел да подчертае високият статус на собственика на имота. Забелязва се най-често в просторни къщи на два етажа или повече. Цветовете са семпли най-често в бялата цветова гама. Характеризира се с масивни изтънчени орнаменти и колони.  Арки и детайли с дърворезба придават завършена и красива визия. 

Кънтри стил

Кънтри стилът често се асоциира с дървени къщи на един етаж. Той е изчистен и включва ествени материали. Среща се най-често в Русия и Германия. Мазилката е в тъмната цветова гама. Често разпостренена е и тази, която създава излюзията, че къщата е все още на тухла. Детайли с естествени камъни, допълващи основният пейзаж. При външен дизайн на къщи тип вила този стил е особено подходящ.

Арт Нуво стил

Арт Нуво е един сравнително нов стил във външният дизайн на къщите. Той се характеризира с всевъзможни вълнообразни форми като вълни, пламъци и ластари. Външен декор в този стил има по себе си много дърводелски орнаменти. Цветовете са най вече в кафявата цветова гама като рязко се открояват един от друг. Ясно си личи ръчната изработка и уникалността. Извити парапети на балконите и безброй различни форми. Засилени пълзящи флорални мотиви. Много характерни за този стил са също така и прозорците тип магазин – извити от горната страна, финни линии и перлени нюанси.

Модерен фасаден дизай  – еволюцията в стиловете при външен дизайн на къщи !

  Основна характеристика на този стил е това да контрастира с останалия фон. Резки форми, стъклени стени и метални елементи присъстват в къщите с такъв външен дизайн. Цветовете са тъмни и приглушени. Камъкът присъства в голямо количество. Постройките са напълно различни от стандартните такива. Те съчетават функционалност и практичност. Абстрактни и нестандартни с масивни прозорци които започват от тавана и стигат до пода. Често срещано явление тук са фасадните стени, които започват с един вид материал и завършват с друг, или умишлено се създава илюзията че са недовършени. Красивите каменни тухли придават изтънчена визия. Особено подходящ ако искате вашият външен дизай на къщи да придобие уникален и неповторим стил.

 

Преди да изберете вашият любим стил вземете под внимание районът и климатичните условия около вашият дом. Ако мястото се характеризира с много ниски температури или много валежи това значително би намалило животът на фасадата. Също така имайте в предвид жилищата вашите съседи, за да поддържате стила и духа на населеното място. За най-добър резултат ви препоръчваме да оставите на професионалистите. Ние от Artoaza имаме богат опит в изработването на външен дизайн на къщи и всякакъв друг вид ремонтни дейности. Готови сме да чуем вашата идея и да я превърнем в завършен интериорен проект. Доверете ни се за истински важните неща

Меню